The Dark

Er is niets aantrekkelijks aan het donker. Het duister had meer tijd nodig om me te pakken te krijgen dan de drie-ordan-bijeenkomst van het licht was vastbesloten, maar ik merkte de symboliek niet op en dacht dat het een simpele tactiek was. Arme Recessie.

Het duurde lang voordat het donker vat op me kreeg, maar het oude gezegde over de speld in de hooiberg was altijd maar al te waar. De eerste keer dat ik deze uitdrukking hoorde, was het nogal houten en boerenpraat. Tegenwoordig hoor je doem- en somberheidskoppen en boze types die niets beters vinden dan tegen de somberheid vechten voor entertainment.

Bij het omgaan met mijn eigen donkere periodes van depressie wist ik gewoon niet genoeg over iets anders om mee te praten. Eigenlijk wist ik niet waar ik over moest schrijven. Om dit te verhelpen heb ik het probleem overgedragen aan mede-schrijvende vreemden.

Ik weet nog steeds niet zeker of ik last had van de duisternis of mijn behoefte aan een hogere plek om mijn hoofd te laten hangen. Ik had een drankje nodig om de dag door te komen en even mijn zorgen te vergeten. Ik had een kruk nodig om op te leunen. Deze kleine openbaring kan voor iedereen gemeenschappelijk zijn.

Andere donkere gedachten overheersen het leven. Ik heb een slaapgebrek gekregen. Dit gebeurt wanneer nachtmerrieachtige gedachten de geest inhalen en je hulpeloos en vrijwel verstoken van zelfs de meest elementaire gedachte.

Andere keren veranderen de duistere gedachten iemand in zelfhaat. Ik word wakker na een slechte dag en ik probeer alleen goede, positieve gedachten te denken om mijn dag te beginnen. In minstens één keer donkere periode wilde ik een stoel om te rotten. Het kwam over de hoek, "maar vroeger hadden we er een nodig, nu wordt het opgegeten door ratten!" Nee. Sommige ochtenden word ik nog steeds wakker terwijl ik mijn kleren over de rand gooi.

In mijn hoofd heeft zich al een spiraal gevormd. Het gaat in de ene richting, de andere kant op, weer terug en dan een tweede keer omhoog, voordat het zijn weg naar het oneindige kan draaien.

Er is veel gezegd over duisternis. Misschien staat het voor depressie, hoop, angst, waardeloosheid en alle andere duistere trekken. Het enige wat ik nu lees zijn de kabels achter de schermen die de wereld waarin we vandaag leven vormgeven. Ik ga er maar van uit dat dit het gevolg is van onze constante blootstelling aan de lichtstralen van de zon.

Depressie Venlo

Als depressie de vijand van het donker is, zoals sommigen zeggen, dan moet de cirkel rond zijn: depressie, licht en dan weer duisternis voor licht. Misschien is het gewoon niet zo eenvoudig als het is geschreven.

Een aanbod van een nieuwe kijk op het leven"Een oude boom heeft pijn gedaan en de gekapte stam is niets meer, maar een jong jonge boompje in de lente kiest ervoor om alleen te groeien en draagt ​​op zijn beurt een geweldige vrucht. Langzamerhand ding is gemaakt en begint maar beetje bij beetje te groeien en de schaduw van een object valt over het oppervlak van de steen. Het donker behoudt zijn duisternis, maar het licht gaat vooruit. God en het leven kunnen niet anders werken, want alle dingen werken in liefdadigheid Het was God en het leven die ervoor zorgden dat de wereld door de wens van het leven werd gemaakt en wonderbaarlijk.'

William Blake

Het kwam bij me op toen ik probeerde te "denken" toen de gedachte bij me opkwam, als ik niet naar het licht zelf kan kijken, dan zal ik gedwongen worden om naar de duisternis of de verkeerdheid van Licht te kijken. Dit is een beetje zoals Richard Bach die zich volledig onderdompelt in de salon en dan een licht wordt. Ik wilde dit podium zo betreden.

Terwijl ik nadacht over dit stadium en de duisternis, vond ik veel troost bij de gedachte aan de Griek Herakles die een feest hielden voor de god Zeus ter ere van de geboorte van zijn kind, Demeter. In de annalen van oude mythen staat dat Heracles de jonge Demeter niet mocht, maar haar vroeg waarom ze een man koos en niet een andere god als hij zoveel belofte had. Demeter moet een goed alibi hebben bedacht voor haar zoon om Zeus te ontmoeten, want er wordt vaak gezegd dat Eracles, de boodschapper van de demeter, zijn boodschap afleverde terwijl Demeter stond en Law en Main verdedigde.

Wat betekent dit en kan de duisternis bestaan? Moeten we bang zijn? Welnu, de duisternis van onze carrières, relaties, relaties met familieleden, mensen die buiten ons bestaan ​​en zelfs onszelf kunnen zijn tol eisen van ons vermogen om het licht te zien.

duisternis kan ook hoopvol en inspirerend zijn. Dit is te zien in twee krachtige recente films, The Vitale Way en Neverex. The Vitale Way is een donkere, meeslepende beschouwing van vroege beelden van Amerikaanse vrouwen die voor het Magdalenproject starten van een man die ze vergelijkt met volwassen bomen met bonsaispruiten, prachtige groene bladeren en het vuur dat nog steeds in hun hart brandt.